Chiapas: Batega la terra en els senders de la resistència: L’ombra de l’atzavar

La fí de la bombeta incandescent: L’estafa ecològica puja de preu

Un les pot trobar, fins avui, en qualsevol llar. Però no serà per molt de temps, llevat que algú hagi acaparat reserves. A partir d’aquest 1 de setembre de 2011 els mercats de la Unió Europea (UE) no podran assortir amb noves bombetes incandescents de 60 watts. Quan s’hagin esgotat les restes disponibles en els seus magatzems, no hi haurà recanvis.

Llei de Seguretat Nacional: cap a l’Estat policial. Mèxic

la Llei de Seguretat Nacional que atorga al President àmplies facultats discrecionals per enfrontar, mitjançant les forces armades i el Centre d’Investigació i Seguretat Nacional (tin), i per mitjà de la repressió, l’espionatge als ciutadans i interrogatoris a civils, “estats de conflictes o alteracions diverses de major perill” per a la seguretat interior. 

Es mor a la presó un dels assassins de Josep Maria Isanta

Santiago Sánchez Pachón, de 39 anys, complia 25 anys de presó al centre de Lledoners i pot haver mort de sobredosi

Un dels assassins condemnats per la mort del jove Josep Maria Isanta a la Patum de Berga de l’any 2005, Santiago Sánchez Pachón, es va morir fa uns dies mentre complia pena de presó al centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), segons han confirmat fonts del Departament de Justícia. Sánchez Pachón va ser condemnat a 25 anys i nou mesos de presó per haver assassinat Isanta, de 22 anys, en una pallissa multitudinària al carrer.

El Govern de Guatemala desallotja violentament camperols a la frontera amb Mèxic

El diumenge 28 d’agost es van presentar a l’oficina del Centre de Derechos Humanos del Usumacinta, AC, dues persones d’origen guatemalenc per demanar assessoria doncs segons el seu testimoni havien estat desallotjats del seu territori. 

La comunitat desallotjada porta per nom Nueva Esperanza, del municipi de la Libertad al Departament del Petén. Les persones desallotjades són 60 nens, 96 dones, 100 homes i 30 persones de la tercera edat. 

Les Patrones, dones valentes i solidàries amb els migrants

Al poblat de la Patrona, a l’estat de Veracruz, hi ha un grup de dones que són conegudes com Les Patrones. Des de 1995 s’organitzen per preparar aliments i repartir als migrants que vénen de Centreamèrica. El tren que passa per aquest poblat porta entre 200 i 300 migrants al dia. Les Patrones no reben suport del govern ni de cap partit polític. Són 12 dones les que cada dia preparen prop de 200 aliments per als que van a la recerca del “somni americà”. La seva història és una mostra de solidaritat enmig de la violència i persecució de les quals són víctimes els migrants. 

Chiapas: Batega la terra en els senders de la resistència

Aquest informe d’aquest Centre de Drets Humans recull una síntesi del que va passar a Chiapas en matèria de drets humans d’abril de 2010 a març de 2011. 

Avui Mèxic es troba sota la inquietud d’una violència generalitzada impulsada pels diferents poders que governen el país. Tot i que aquesta situació condueix a una violació sistemàtica dels drets humans, les cultures originàries sobreviuen, es reprodueixen i continuen generant alternatives de vida. 

Pemex podria incórrer en un conflicte d’interès a Llatinoamèrica

Pemex podria incórrer en un conflicte d’interès en algunes de les decisions que adopti el consell d’administració de Repsol respecte al seu negoci a Llatinoamèrica, segons alguns experts en govern corporatiu consultats. 

Aquest conflicte sorgeix de la condició de Pemex de competidor directe de Repsol i de la seva nova posició en el consell de la companyia, en la qual passaria de comptar amb un conseller, José Manuel Carrera, i una representació institucional a integrar-se en un bloc de quatre consellers i major pes en l’òrgan rector.

Sacyr ‘strikes again’

L’anticipació de les eleccions es veu que ha agafat alguns ‘lobbies’ o traficants d’influències amb els pixats al ventre de cara al nou calendari 

En aquesta recta final del règim del PSOE en versió Zapatero, com en tots els finals d’etapa, es fan visibles les habituals maniobres madrilenyes del ¿qué hay de lo mío? De fet, les grans operacions ja estaven previstes i planificades per a la nova legislatura, amb els mateixos interlocutors o amb uns altres del mateix signe o d’un de diferent…

La tuitosfera demana votar en referèndum la reforma de la Constitució

La tuitosfera i la xarxa en general s’han despertat amb claredat i rapidesa a l’anunci del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha acordat amb el PP reformar la Constitució per limitar el sostre del dèficit. A través del Twitter amb les etiquetes “#yoquierovotar” i “#jovullvotar”, polítics i ciutadans tuitaires reclamen que es consulti el poble sobre la modificació a la Carta Magna. Mitjançant una petició online, la demanda arriba també als diputats i senadors.

Troben les restes d’una peça única al món a l’Abric Romaní de Capellades

Una peça de fusta de 56.000 anys d’antiguitat única al món ha aparegut al jaciment de l’Abric Romaní de Capellades. La troballa l’ha fet un grup d’investigadors de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) durant la campanya d’excavacions dirigida per Eudald Carbonell. El més excepcional d’aquesta troballa és que l’eina de fusta té un mànec, i no en consta cap d’igual al registre arqueològic mundial amb aquesta antiguitat.

La tisorada sanitària

Almenys una seixantena d’ambulatoris es queden sense urgències de nit 

Una de les decisions més polèmiques del govern actual de la Generalitat ha estat la retallada del pressupost destinat a Salut. Això implica la reducció horària d’alguns ambulatoris, principalment dels serveis d’urgències nocturns, i el tancament d’altres coincidint amb el període estiuenc, tot i que en alguns casos amb l’amenaça d’un adéu definitiu. També s’han tancat sales d’operacions i s’han aprovat EROs, a banda de la rebaixa d’un 5% del salari dels professionals. La Conselleria de Salut ha defensat els canvis per la necessitat d’estalviar, uns 50 milions d’euros segons els càlculs inicials, però no ha convençut els usuaris que veuen perillar l’atenció urgent i pròxima. Al 3cat24.cat hem començat a fer un recompte de les afectacions. 

Ajuntaments catalans retiren l’ajuda a Barcelona Acció Solidària per recomanació del Fons Català de Cooperació

Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà i Sant Quirze del Vallès han retirat la subvenció que destinaven a l’ONG Barcelona Acció Solidària, organitzadora de la caravana en què Al-Qaeda del Magreb Islàmic va segrestar tres cooperants el novembre del 2009 a Mauritània. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha instat a denegar-los les ajudes perquè, entre d’altres motius, destinen més del 40% del pressupost a viatges. La decisió s’ha fet pública quan es compleix un any de l’alliberament de dos dels seus cooperants, retinguts al desert de Mali durant nou mesos.

Manifestació contra la visita del Papa a Madrid

Més de 15.000 persones segons els i les organizadores, van sortir als carrers de Madrid per protestar contra la visita del Papa i el seu respectiu finançament amb diners públics. Des del primer moment, la tensió per part de la policia va ser més que palpable repartint empentes i crits als i les manifestants durant tot el recorregut. No van faltar els nombrosos insults i provocacions procedents dels peregrins catòlics, fins al punt d’arribar a escopir i agredir alguns manifestants mentre envoltaven la manifestació. La marxa va acabar completament col·lapsada entre el carrer Alcalá i Sol, on la policia a última hora va decidir carregar contra els i les manifestants deixant 8 ferits i 8 detingutss. Durant diverses hores el pas pels carrers principals de Madrid va estar vetat pels manifestants. 

— 

L’ombra de l’atzavara

http://lombradelatzavara.blogspot.com

Coses: D’aquí i d’allà

lombradelatzavara@gmail.com

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: